Die wintertijd is echt niet goed voor de calorietjes maar deze appel spijsbroodjes zijn wel héél erg lekker! Zelf gemaakt is echt veel smakelijk en dan ook nog de home-made amandelspijs maakt het wel helemaal compleet. Alleen het bladerdeeg is niet zelfgemaakt. Lekker met warme chocolademelk. Ik heb er een vleugje amaretto in gedaan om de amandelsmaak op te halen.
Nodig voor 6 appel spijsbroodjes
- 6 ontdooide plakjes bladerdeeg
- 1 grote geraspte appel
- 50 gram rozijnen
- 1 eidooier
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 theelepel amaretto
- 1 los geklopt ei
- 4 eetlepels amandelschaafsel
- 2 eetlepels suiker
- kaneelpoeder
Nodig voor de amandelspijs
- 75 gram suiker
- 75 gram amandelschaafsel
- 1 eiwit
Amandelspijs maken
Meng de suiker met de amandelen en maal fijn in de keukenmachine. Voeg het eiwit toe en meng goed. Laat het in huishoudfolie in de koelkast rusten.
Appel spijsbroodjes maken
- Verwarm de oven voor op 200º C
- Meng appel, rozijnen, spijs, eidooier, vanillesuiker en amaretto
- Maak 6 rolletjes van het spijsmengsel en leg ze in de lengte op de plakjes bladerdeeg
- Vouw dicht en druk met een vork de randjes vast
- Bestrijk het de broodjes met een losgeklopt ei
- Meng amandelschaafsel met de suiker en verdeel over de broodjes
- Leg ze op bakpapier op een bakplaat en bak 15-20 minuten
- Bestrooi direct als ze uit de oven komen met wat kaneelpoeder.