Vlechtbrood ziet er altijd zo gezellig uit maar van de Winston had ik nooit gehoord, tot Heel Holland Bakt voorbij kwam. Toch maar een keer bakken. Top 2000 aan en …
Doperwtenpuree met gerookte makreel
Amuse nummer 3 van de serie hapjes die ik afgelopen weekend maakte. Eenvoudig en snel zoals ook de carpaccio bonbon en het vitello tonnato hapje. Geserveerd op een mooie lepel. …
Amuse vitello tonnato
Amuses zijn van die heerlijke starters aan het begin van een gezellig etentje. Heerlijk uitziende hapjes geserveerd op een lepel of in een gezellig borrelglaasje. Eigenlijk kun je overal wel …
Carpaccio amuse
Carpaccio is een heerlijk voorgerecht maar ook heel goed als amuse te serveren als starter met een aperitiefje. Als je carpaccio serveert als voorgerecht leg je plakjes ossehaas of gerookte …
Panettone
Panettone is Italiaans kerstbrood en van oorsprong uit Milaan. Eerlijk gezegd vind ik het lekkerder dan de zware en machtige kersstol met spijs. Panettone is heel erg luchtig en heerlijk …
Kaasbroodjes
Zin in een lekker warm hapje. Bladerdeeg plus kaas is kaasbroodje. Moeilijker is het niet. Lekker warme kaasbroodjes smaken altijd. Heel simpel te maken met bladerdeeg en natuurlijk kaas die …
Krollen
Ik werd onlangs getipt over Krollen. Krollen? Nooit van gehoord, wat zijn dat eigenlijk? Het is zijn anijsbroodjes die met Sinterklaas gegeten worden. Ze worden besmeerd met roomboter en belegd …
Aardappelgratin
Aan mijn blog zou je het niet zeggen maar toch eten wij in huize Angeli Kookt regelmatig aardappelen. Gekookt, gebakken in schijfjes, blokjes of partjes met rozemarijn en zeezout, puree, …
Kaasstengels
Even een hapje tussendoor. Neem wat bladerdeeg, kaas en maak het wat pittiger met paprikapoeder en cayennepeper. In korte tijd heb je een heerlijk hapje op tafel. Nodig voor kaasstengels …