Goudgeel geroosterde knapperige aardappels zoals de Engelsen eten bij hun Sunday roast. Dat zijn roast potatoes, lekker en een variant op gewoon gebakken aardappels. Je kookt ze eerst kort, schud …
Zachte witte broodjes
Zachte witte broodjes horen voor mij bij het weekend. Vroeger thuis aten we doordeweeks soep, aardappels, groenten, vlees en een toetje toe. Elke dag, behalve op zaterdag. Dan werd er …
Pitabroodjes
Ik wil al heel lang zelf pita broodjes maken maar het kwam er steeds niet van. Met pitabroodjes kun je zo ontzettend veel. Vul ze met met vanalles en nog …
Rösti rondjes
Onder het mom, varieer eens met aardappels, heb ik rösti rondjes gebakken. Je kunt ze ook aardappelkoekjes noemen. Rösti is in Zwitserland een nationaal gerecht. Oorspronkelijk het ontbijt van boeren …
Brood zonder kneden
Ik vond een filmpje waarin ze laten zien hoe je brood maakt zonder kneden. Het duurt wel in totaal zo’n 12-24 uur maar dan kun je in ieder geval ‘s …
Kaneelbrood
Brood maken gaat me steeds beter af. In het weekend bak ik tegenwoordig een paar verschillende broden en vries ze in. Zo heb ik de hele week home made brood. …
Gepofte zoete aardappel
Ik heb pas geleden de zoet aardappel “ontdekt”. Eigenlijk is het helemaal geen aardappel maar een groente. Het is eerder een knolvormige wortel dan een pieper. Het is gezond, lekker, …
Brabants worstenbroodje
Hebben jullie alle nieuwjaarsrecepties en borrels inmiddels achter de rug? Ik had er vorige week 2 en allebei met aansluitend een stamppotbuffet. Was lekker hoor maar ik hoef nu even …
Trappist oliebollen
Was eerst niet van plan oliebollen te bakken, moest nog werken vandaag. Maar toch maar wel even gemaakt dus. Beetje laat misschien met nog een paar uurtjes te gaan tot …