Sinterklaas is weer voorbij dus is het weer tijd om na te denken over Kerst en al het lekkers in de rest van de decembermaand. Kerststol of Paasstol het is …
Flammkuchen met zalm
Flammkuchen komt uit de Elzas. Officieel heet ie tart flambée en is een bodem van heel dun brooddeeg. Daar bovenop creme fraiche of zure room en oorspronkelijk met uien en …
Kwarkbol met boerenjongens
Vandaag vielen mijn kookmagazines weer op de deurmat. Ik werd er op mijn vrije dag zelfs wakker van. Er staat deze maand een recept in van een kwark-rozijnenbol. Ik zie …
Paasfiguren van brood
Het is bijna Pasen, wat gaat het toch snel. De donkere periode van het jaar loopt op een eind, het is weer langer licht en alles gaat weer bloeien. Heerlijk! …
Grieks Paasbrood
Als je dan net als ik toch verschillende soorten brood aan het bakken bent, maak dan ook eens een Grieks Paasbrood, Tsouréki. Pasen is het toch alweer bijna dus waarom …
Nachtbrood
Over brood valt veel te vertellen en vooral de ‘techniek’ achter het deeg is erg interessant en zeker de moeite waard om eens te lezen. Ik heb het boek Nachtbrood …
Stokbrood maken
Ik wil al een poosje zelf stokbrood maken. Ik haat dat afbakbrood uit de supermarkt. Dat smaakt toch nergens naar? Ik snap echt niet wat mensen daar lekker aan vinden. …
Snel brood
Soms wil je snel een lekker brood bakken maar heb je geen tijd om het te laten rijzen. Soms komt het gewoon niet uit. Als je bijvoorbeeld overdag tijd hebt …
Ciabatta
Ciabatta is een broodsoort uit Italië en werd oorspronkelijk gemaakt van restdeeg. Met water werd het restdeeg weer soepel gemaakt en gevormd tot een plat rechthoekig brood. Het is een …