Geniet nog lekker van buiten eten nu het nog kan. Die geuren van een zomerse bbq van buren, die ik als high sensitive person overigens verschrikkelijk vind, zwoele zomeravonden met …
Rabarbercompote
Tijd om eens rabarbercompote te maken. Rabarbercompote is een heerlijke toevoeging aan een kommetje yoghurt of voor bij een dessert. Het zijn maar 3 ingrediënten die je nodig hebt. De stelen hoeven niet …
Gebakken krieltjes
Ken je dat? Koop je geschilde krieltjes en houd je je aan de kook- of baktijd die op de verpakking staan en dan nog zijn ze knetterhard! Vervolgens bak je …
Aardappel-wortel gratin
De lekkerste aarappelgratin maak je zelf. Niks kant-en-klaar diepvries, koelvak of een potje aardappel heel erg anders. Aardappelgratin is een lekker frans recept. Het is een vegetarische bijgerecht en er …
Roast potatoes
Goudgeel geroosterde knapperige aardappels zoals de Engelsen eten bij hun Sunday roast. Dat zijn roast potatoes, lekker en een variant op gewoon gebakken aardappels. Je kookt ze eerst kort, schud …
Rösti rondjes
Onder het mom, varieer eens met aardappels, heb ik rösti rondjes gebakken. Je kunt ze ook aardappelkoekjes noemen. Rösti is in Zwitserland een nationaal gerecht. Oorspronkelijk het ontbijt van boeren …
Gepofte zoete aardappel
Ik heb pas geleden de zoet aardappel “ontdekt”. Eigenlijk is het helemaal geen aardappel maar een groente. Het is eerder een knolvormige wortel dan een pieper. Het is gezond, lekker, …
Aardappelgratin
Aan mijn blog zou je het niet zeggen maar toch eten wij in huize Angeli Kookt regelmatig aardappelen. Gekookt, gebakken in schijfjes, blokjes of partjes met rozemarijn en zeezout, puree, …