Lekker pittig kun je deze paprikasalade wel noemen. Een klein beetje salade met 2 tenen knoflook, voor de liefhebber. De knoflook weglaten kan natuurlijk ook. Lekker bijgerecht voor een bbq …
Soepstengels van bladerdeeg zelf maken
Soepstengels van bladerdeeg zelf maken. De snelle versie is met bladerdeeg en altijd lekker bij zelfgemaakte soepjes of gewoon tussendoor uit de hand. Deze zijn wel wat vetter dan de …
Wortel rucolasalade
Salades zijn het lekkerst in de zomer. Wortel rucolasalade doet me ook altijd aan de lente of de zomer denken. Heerlijk eten in de tuin met een glaasje lichte wijn. …
Zoete aardappelkroketjes
Zoete aardappels zijn zo lekker en je kunt er net zoveel mee als met een gewone aardappel. Na poffen, gratin, puree en bakken zijn nu zoete aardappelkroketjes aan de beurt. …
Satay ayam – kipsaté
Satay ayam oftewel kipsaté als onderdeel van een Indonesische rijsttafel. De allerlekkerste saté maak je simpel zelf. Niet van die glazige substantie uit een pakje. Het geheim is om goed …
Gado gado
Nog een gerechtje voor bij de Indonesche rijsttafel is Gado Gado. Er zijn best veel versies van als je gaat zoeken maar altijd zijn het pinda’s, satésaus en groenten. Ik …
Atjar tjampoer
Atjar Tjampoer koop je in een potje als tafelzuur zoals dat heet. Het zijn groenten in azijn met suiker, zoetzuut dus en lekker fris. Heel handig om natuurlijk een potje …
Sajoer
Sajoer is een heerlijk onderdeel van de Indonesische rijsttafel. Het groentegerecht bestaat uit sperziebonen, zoete paprika en Chinese kool en past perfect bij Rendang. Het is eenvoudig in korte tijd …
Geroosterde groentenmix
Met geroosterde groentenmix kun je alle kanten op. Lekker bij gegrild vlees of vis of gewoon zo. Lekker bij bbq gerechten of op een broodje met kiplfilet. Of meng het …