Sinterklaas is weer voorbij dus is het weer tijd om na te denken over Kerst en al het lekkers in de rest van de decembermaand. Kerststol of Paasstol het is …
Saucijzenbroodje
De dagen tussen Kerst en Oudjaar zijn altijd van die ontspannen dagen. Vrij van werk, Top2000 aan en weinig eten omdat ik gewoon geen trek in eten heb. Je zou …
Flammkuchen met zalm
Flammkuchen komt uit de Elzas. Officieel heet ie tart flambée en is een bodem van heel dun brooddeeg. Daar bovenop creme fraiche of zure room en oorspronkelijk met uien en …
Paprikasalade met heel veel knoflook
Lekker pittig kun je deze paprikasalade wel noemen. Een klein beetje salade met 2 tenen knoflook, voor de liefhebber. De knoflook weglaten kan natuurlijk ook. Lekker bijgerecht voor een bbq …
Soepstengels van bladerdeeg zelf maken
Soepstengels van bladerdeeg zelf maken. De snelle versie is met bladerdeeg en altijd lekker bij zelfgemaakte soepjes of gewoon tussendoor uit de hand. Deze zijn wel wat vetter dan de …
Wortel rucolasalade
Salades zijn het lekkerst in de zomer. Wortel rucolasalade doet me ook altijd aan de lente of de zomer denken. Heerlijk eten in de tuin met een glaasje lichte wijn. …
Zoete aardappelkroketjes
Zoete aardappels zijn zo lekker en je kunt er net zoveel mee als met een gewone aardappel. Na poffen, gratin, puree en bakken zijn nu zoete aardappelkroketjes aan de beurt. …
Kwarkbol met boerenjongens
Vandaag vielen mijn kookmagazines weer op de deurmat. Ik werd er op mijn vrije dag zelfs wakker van. Er staat deze maand een recept in van een kwark-rozijnenbol. Ik zie …
Paasfiguren van brood
Het is bijna Pasen, wat gaat het toch snel. De donkere periode van het jaar loopt op een eind, het is weer langer licht en alles gaat weer bloeien. Heerlijk! …