Geniet nog lekker van buiten eten nu het nog kan. Die geuren van een zomerse bbq van buren, die ik als high sensitive person overigens verschrikkelijk vind, zwoele zomeravonden met een hapje en een drankje, nog even en het is weer voorbij helaas. Dan trekken we weer massaal naar binnen bij de haard of gewoon de warmte van het huis.
Makkelijke aardappelsalade met bieslook
Het liefst eet ik na een lange en warme werkdag aardappelsalade. De avond ervoor al gemaakt want dan zijn de smaken goed ingetrokken. Er zijn zoveel recepten te vinden maar het komt allemaal op hetzelfde neer. Volg gewoon je intuïtie wat betreft ingrediënten. Dit is mijn recept van aardappelsalade.
Nodig voor aardappelsalade met bieslook
4 personen – bereidingstijd 30 minuten
- 1 kilo nieuwe aardappels
- 3 tot 4 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel azijn
- 1 runderkookworst
- 1 bosje verse bieslook
- Zoetzure augurkjes
Zo maak je eenvoudige aardappelsalade
- Schil en kook de aardappels en laat helemaal afkoelen
- Snijd de afgekoelde aardappels in plakjes
- Snijd de augurkjes in kleine stukjes
- De worst snijd je ook in kleine stukjes
- Doe alles in een grote schaal
- Meng mayonaise, olijfolie en azijn en schenk over de aardappelsalade
- Snijd de bieslook heel erg fijn en schep door de salade
- Hussel alles goed door elkaar en laat het liefst een nachtje afgedekt in de koelkast staan.