Wie lust er nou geen pizza? Zelf pizza maken is ook nog een leuk werkje. Je kunt ze beleggen met alles wat je lekker vindt. Eerst moet je natuurlijk het deeg en de basistomatensaus maken. Maak mini’s als hapje of als je meerdere smaken wilt.
Pizzadeeg voor 2 grote ronde pizza’s, 8 tot 10 mini’s of 1 plaatpizza
- 250 gram bloem
- 150 ml lauw water
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 zakje droge gist (7 gram)
- Mespuntje zout
Nodig voor op mijn pizza’s Margarita
- Tomatensaus
- Mozzarella
- Parmezaanse kaas
- Basilicum
- Tomaatjes
- Oregano
Het deeg
- Zeef de bloem boven een kom en meng met het zout.
- Maak in het midden een kuiltje
- Voeg in het kuiltje de gist, het water en de olijfolie toe
- Roer met een vork tot de bloem het vocht wat heeft opgenomen
- Kiep de kom om op je werkblad of aanrecht
- Kneed alles tot een soepel deeg
- Doe het deeg terug in de kom en dek af met plastic folie
- Laat de kom op een tochvrije plek een uur rusten of tot het verdubbeld is
De tomatensaus
- Gezeefde tomaten, klein pakje
- 1 teentje knoflook
- 6 basilicumblaadjes fijngesneden
- Scheut witte wijn
- Peper en zout
- 1 sjalotje
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 tomaat in stukjes
Fruit in een steelpannetje het fijngesneden sjalotje. Blus af met de wijn en voeg de rest van de ingrediënten toe. Laat pruttelen zolang het deeg moet rijzen.
Mijn minipizza’s
- Rol het gerezen deeg uit en steek met een deegsteker of een glas ronde vormpjes uit of maak de vorm die je wilt.
- Bedek met wat tomatensaus
- Verdeel de mozzarella erover
- Bestrooi met parmezaanse kaas en gedroogde oregan0
- Leg er wat blaadjes verse basilicum op
- Bak in de oven op 200ºC ongeveer 15 tot 20 minuten (tussendoor checken)
Tomatensaus over? Invriezen voor de volgende keer!