Tja en wat doe je met inmiddels 21 kg aan hazelnoten? Leuk klusje voor de zondagmiddag. Hazelnotenchocoladepasta, mooi Scrabblewoord trouwens, van eigen hazelnoten. Lekker op brood of maak er een chocoladebroodje van.Moet zeggen dat je in vergelijking met de welbekende uit de supermarkt nu echt wel meer hazelnoten proeft. Maar dat is ook de bedoeling van hazelnotenchocoladepasta. Recept komt uit Koken met Karin, zonder pakjes & zakjes deel 2.
Nodig voor 1 pot hazelnotenchocoladepasta
- 75 gram gepelde hazelnoten
- 100 ml volle melk
- 25 gram boter
- 75 gram chocolade (50 gram melkchocolade en 25 gram puur ) Ik gebuik kookchocolade
- 25 gram suiker
- snufje zout
extra nodig: een gesteriliseerde glazen pot. (Kook deze zo’n 5 minuten en laat omgekeerd op keukenpapier drogen)
Chocoladepasta maken
- Rooster de hazelnoten in de oven, niet te lang anders verbranden ze. Op een bepaald moment hoor je ze “ploppen”, dan laten die vliesjes los.
- Haal de vliesjes er vanaf, dat gaat het handigst als je er een aantal tussen je handen langs elkaar wrijft
- Maal de hazelnoten heel fijn in de keukenmachine. Laat de machine maar even goed zijn werk doen
- Smelt ondertussen de chocolade met de melk. suiker, zout en de boter op een pan warm water (au-bain-marie)
- Roer goed en giet het chocolademengsel in de keukenmachine bij de gemalen hazelnoten.
- Schenk het mengsel in een de glazen pot en doe de deksel er meteen op
- De substantie is heel dun maar dat komt helemaal goed!
- Laat afkoelen op kamertemperatuur en bewaar de pot in de koelkast.
Lekker op brood of gebruik het voor chocoladerolletjes
Bron: Koken met Karin, zonder pakjes & zakjes deel 2