Niet echt heel gezond maar o zo lekker. Chocoladetruffels. Ik maakte ze als cadeautje voor mijn moeder. Verpakt in een glazen pot met een gezellige strik er omheen.
Nodig voor 36 chocoladetruffels
- 425 gram pure chocolade (cacao minstens 50%) in kleine stukjes
- 175 ml slagroom
- 2 eetlepels likeur, kan vanalles zijn. Ik koos Amaretto.
- Voor de versiering, cacaopoeder, pistachenootjes, kokos, gewoon wat jij lekker vindt
Zo maak je de chocoladetruffels
- Verwarm de slagroom, niet laten koken
- Doe de stukjes chocolade in een kom
- Giet de warme slagroom over de chocoladestukjes
- Laat de chocolade ongeveer 5 minuten smelten
- Roer tot een egale massa
- Laat 1 uur op kamertemperatuur afkoelen
- Plaats minstens een half uur in de koelkast om te laten uitharden
- Schep met een klein lepeltje hoopjes en leg ze op bakpapier
- Rol eventueel door de cacaopoeder of kokos, of nootjes, wat jij wil.
Bewaar ze in de koelkast, dat kan ongeveer 10 dagen. Maar dan zijn ze denk ik al wel op!