Kibbeling met remouladesaus; je kunt geen viskraam voorbijlopen of er staan mensen in de rij voor een bakje kibbeling. Een heerlijk hapje! Eerder deelde ik al eens Fish without the Chips en maakte afgelopen week weer een keer. Aangezien ik best veel bierbeslag over had heb ik er nu wat kibbelingkruiden, die ik ook zelf maakte uiteraard, aan toegevoegd en gebruikt om zelf kibbeling te maken.

Kibbeling-met-remoulade

Nodig voor kibbeling met remouladesaus

4 personen

  • 4 stukken kabeljauw of een andere stevige witvis
  • Zonnebloemolie
  • Beslag
    • 1 flesje bier
    • 3 koppen bloem
    • 1/2 zakje bakpoeder of wijnsteenzuur
    • Kibbelingkruiden
      • 1 theelepel versgemalen zwarte peper
      • 1 theelepel knoflookpoeder
      • 1 theelepel uienpoeder
      • 1 theelepel paprikapoeder
      • ½  theelepel gemberpoeder
      • ½ theelepel cayennepeper
      • ½ theelepel zeezout
  • Remouladesaus
    • 4 eetlepels mayonaise
    • 1 eetlepel Griekse Yoghurt of kwark
    • 1 fijn gesnipperd uitje
    • 50 gram fijn gesnipperde augurk
    • een eetlepel fijngehakte peterselie
    • 3 theelepels mosterd
    • zout, peper
    • gedroogde dragon

Kibbeling met remouladesaus maken

  • Snijd de vis in kleine stukken
  • Maak de kibbelingkruiden en meng samen met de overige ingrediënten voor het beslag. Laat even staan.
  • Meng voor de remouladesaus het uitje, augurk, dragon en peterselie. Daarna meng je mayonaise, mosterd en yoghurt in een andere kom. Schep het uitjesmengsel door het mayonaisemengsel en breng op smaak met peper en zout
  • Verwarm de zonnebloemolie tot 180º C in een grote pan.
  • Haal de stukjes kabeljauw door het beslag en bak de vis in porties in de olie. Laat uitlekken op keukenpapier
Kibbeling-met-remoulade beslag