Ik houd van mijn mini pannetjes! De porties in die éénpersoonspannetjes zijn precies goed. Je blijft niet eindeloos opscheppen, op is op! Nog meer voordelen? Je bent zo klaar en de afwas is minimaal. Ideaal na een lange werkdag als je nog snel snel nog meer moet doen.
Slechts een paar ingrediënten zijn nodig voor Baskisch ei maar de smaak die opvalt is gerookt paprikapoeder. Zooo lekker!
Nodig voor Baskisch ei
2 pannetjes – bereidingstijd 30 minuten
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 rode peper
- 2 eetlepels olijfolie
- snufje suiker
- snufje gerookt paprikapoeder of naar smaak
- 1 blik gepelde tomaten
- 2 eieren
- zout en peper
Zo maak het de pannetjes Baskisch ei
- Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snijd in kleine blokjes
- Snijd de rode peper in de lengte doormidden en snijd in stukje. Bepaal zelf of je de zaadjes wilt houden
- Pel ui en knoflook en snijd fijn
- Verhit olie in een pan en fruit de knoflook. Laat de ui en de paprika lekker zweten en voeg dan suiker en paprikapoeder toe.
- Giet de tomaten af en snijd de gepelde tomaten doormidden en doe bij het paprikamengsel. Breng op smaak met zout en peper en laat ongeveer 25 minuten lekker sudderen
- Verwarm ondertussen de oven voor op 180ºC en verdeel het groentemengsel over de pannetjes
- Vul een schaal met water en zet de pannetjes in de schaal
- Breek voorzichtig per pannetje een ei bovenop het groentemengsel
- Zet de schaal met de pannetjes in de oven en bak zo’n 8 minuten