Oeps, en toen had ik een heleboel chocolade in mijn lade liggen. Het donker goedje keek me indringend aan…..Ach, het kon want ik had vakantie. En vakantie staat gelijk aan “eindelijk weer eens tijd voor iets leuke dingen”. Dus de bakboeken kwamen weer tevoorschijn en ik vond in het bakboek van de Zeeuwse Knop een goed ogende brownietaart. Ik kon hem niet weerstaan en ben meteen aan de slag gegaan. Officieel moest ie nog gedecoreerd worden maar die kans heb ik niet meer gekregen. De brownietaart bakken in de Zeeuwse Knop bakvorm geeft hem wel een prachtige look, maar uiteraard hóeft het niet. Ik kan met zekerheid zeggen dat het een succes is. Probeer maar!
Nodig voor de brownietaart
- 110 gram boter
- 150 gram pure chocolade
- 200 gram bruine basterdsuiker
- 2 eetlepels honing
- 3 grote eieren
- 75 gram zelfrijzend bakmeel
- 100 gram walnoten, fijngehakt
Zo maak je een brownietaart
- Verwarm de oven voor op 170º C
- Vet de vorm in
- Smelt de boter met de chocolade au bain-marie
- Zeef het zelfrijzend bakmeel en met een snufje zout erbij meng je het dot een egaal beslag
- Voeg de walnoten toe en giet het geheel in het bakblik
- Bak 40-50 minuten in de oven
- De binnenkant mag nog een beetje vochtig zijn zodat de taart na het afkoelen lekker smeuïg is