Eigenlijk heeft het gerecht niet zoveel woorden nodig. Tagliatelle met gerookte zalm, garnaaltjes en wat zeekraal. Een ultieme combinatie! Natuurlijk kun je tagliatelle zo kopen maar zelf maken is een leuk karweitje en o zo lekker. Het gerecht is eigenlijk een combinatie van wat ik al eens eerder maakte. Dat komt omdat manlief geen garnalen lust en ik dus wel. Ik heb de garnaaltjes apart bereidt en daarna op mijn eigen bord gemengd met de gerookte zalm. Simpel en heerlijk!
Nodig voor tagliatelle met gerookte zalm en garnaaltjes
2 personen – bereidingstijd 15 minuten excl, het zelf maken van de tagliatelle
- Tagliatelle, al niet zelf gemaakt
- 1 sjalotje
- 250 gram gerookte zalm
- 150 gram garnaaltjes
- 250 gram zeekraal
- olijfolie
- 1 rode peper
- 250 ml creme fraiche
- 2 tenen knoflook
- 1 eetlepel fijngesneden peterselie
Zo maak je tagliatelle met gerookte zalm en garnaaltjes
- Zet alvast het water op en als het kookt voeg je de tagliatelle toe
- Snijd de gerookte zalm in kleine snippers
- Halveer de rode peper, haal er de zaadjes uit en snijd fijn. Gebruik 1 helft voor de zalm en de andere helft voor de garnaaltjes
- Verwarm wat olijfolie in een pannetje, fruit het fijngesneden sjalotje en doe er de gerookte zalm bij
- Voeg het pepertje toe en de creme fraiche
- Verwarm in een ander pannetje olijfolie en voeg de garnaaltjes toe
- Doe er de uitgeperst teentjes knoflook en de andere helft van het pepertje bij
- Strooi er de peterselie over
- Verwarm in een koekenpan wat olijfolie en roerbak de zeekraal
- Giet de tagliatelle af als het (beet)gaar is en schep op een bord
- Leg er wat zeekraal op, daarna de zalmsaus en de garnalen inclusief de olijfolie