Ja, ik weet het. Eigenlijk is het midden in de zomer met een temperatuur van 32 graden veel te warm om soep te eten maar tis wel lekker. Dat wel ondanks de zweetdruppels op je voorhoofd. Van deze broccolisoep krijg je het niet zo warm. Vandaag wordt het een variant met geitenkaas en geroosterde amandelen. Eigenlijk een variant op de broccolisoep die ik al eerder maakte maar ik had geen walnoten meer in huis. Ik gebruikte geitenkaas met honing om een combi te maken met zoet en zout. Goed gelukt! Het mooie is dat kinderen die normaal gesproken geen broccoli naar binnenkrijgen deze soep met gemak helemaal opeten. Da’s mooi toch?
Nodig voor broccolisoep met geitenkaas en geroosterde amandelen
2 personen – bereidingstijd 20 minuten
- 5oo gram broccoli, gebruik de roosjes en de stronk
- 500 ml groentebouillon
- geitenkaas met honing
- 50 gram amandelschilfers
- olijfolie
- peper en zout
Zo maak je het
- Breng de groentebouillon aan de kook en kook de broccoliroosjes en de fijngesneden stronk in 10 minuten zacht
- Rooster de amandelen in een hete en droge koekenpan heel even tot ze goudbruin zijn
- Giet af maar van de bouillon op
- Pureer de broccoli en voeg naar smaak de bouillon toe. Het hoeft niet maar als je alle bouillon toevoegt dan blijft ie toch gebonden
- Bren op smaak met peper en zout
- Schep in soepkommen en verbrokkel de geitenkaas over de soep
- Strooi de amandelschilfers over de soep en maal nog even verse zwarte peper erover
- O ja, vergeet niet wat olijfolie erover te sprenkelen