Soepstengels van bladerdeeg zelf maken. De snelle versie is met bladerdeeg en altijd lekker bij zelfgemaakte soepjes of gewoon tussendoor uit de hand. Deze zijn wel wat vetter dan de reguliere soepstengels van bloem etc maar wel sneller gemaakt. Bladerdeeg heb je waarschijnlijk altijd wel in je vriezer liggen. Maak ze naturel of met Italiaanse kruiden, met grof zeezout of met sesamzaadjes zijn ze ook lekker. Gebruik ingrediënten die bij je soep passen. Wat ook lekker is om er een plakje gerookte zalm of Parmaham omheen te wikkelen.
Nodig voor soepstengels van bladerdeeg
- Bladerdeeg uit de diepvries
- 1 losgeklopt ei
- Gedroogde kruiden naar wens zoals oregano, rozemarijn, tijm
- Zaden zoals sesamzaad, maanzaad
Soepstengels van bladerdeeg zelf maken
- Ontdooi de velletjes bladerdeeg
- Verwarm de oven op 200º C
- Leg de ontdooide velletjes bladerdeeg op elkaar, vergeet niet de tussenliggende papiertjes te verwijderen :-)
- Rol uit tot een grote rechthoekige lap tot een gewenste dikte
- Snijd met een mes of nog handiger met een pizzasnijder, lange stroken van 1 cm breed
- Leg de stroken op bakpapier op een bakplaat
- Smeer in met losgeklopt ei en versier met gewenste smaakjes
Tip: bij aspergesoep zijn de naturel soepstengels omwikkeld met gerookte zalm erg lekker. Bij tomatensoep passen de kruidenstengels met rozemarijn en zeezout erg goed
Tip: op deze manier maak je ook kaasstengels