Salades zijn het lekkerst in de zomer. Wortel rucolasalade doet me ook altijd aan de lente of de zomer denken. Heerlijk eten in de tuin met een glaasje lichte wijn. Zware kost als patat met mayo zijn in de zomer niet voor mij weggelegd. Salades zijn lekker licht verteerbaar en je zit ook niet uitgeblust uit te buiken. Hoe meer salades hoe lekkerder. Een stukje vlees, vis of een kaasje erbij kan natuurlijk wel maar dan ook een licht verteerbaar stukjes zoals kip, een heerlijk visje of stukje geitenkaas. Deze wortel rucolasalade is ook gewoon lekker fris als maaltijdsalade of bij de bbq. Wat er in zit? Wortel en rucola natuurlijk maar ook kerstomaatjes, pijnboompitjes en feta. Voeg aan de wortel rucolasalade gewoon toe wat je lekker vindt, bijvoorbeeld zwarte olijven, basilicum en knoflook of wat je in huis hebt.

wortele rucolasalade

Nodig voor wortel rucolasalade

4 personen – bereidingstijd 10 minuten

  • 2 winterwortels
  • Handje rucola
  • Kerstomaatjes
  • Geroosterde pijnboompitjes
  • 1 teentje geperste knoflook
  • 1 blok feta
  • Olijfolie en balsamicoazijn
  • Peper en zout

Zo maak je wortel rucolasalade

  • Rasp voor de wortel rucolasalade de wortels grof en snijd de kerstomaatjes in kwarten.
  • Snijd van de blok feta kleine blokjes
  • Rooster de pijnboompitjes en doe bij de wortel en rucola in een grote geschaal
  • Maak een dressing van olijfolie, balsamicoazijn, knoflook, peper en zout
  • Meng de dressing door de salade en garneer de feta over de salade
  • Snijd eventueel basilicum en olijven in plakjes en meng door de salade

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.