Het is tijd voor een toetje. Deze keer schuimomelet, eigenlijk gewoon een zoet geklutst ei met poedersuiker. Apart als je een gebakken ei als nagerecht gaat eten. Even de knop omzetten denk ik. Maar wel handig als je geen toetje in huis hebt en er toch een wil. Eieren heb je meestal we in huis en suiker ook. Als je dan ook nog eens wat verse vruchtjes hebt of uit de diepvries dan heb je helemaal een kompleet nagerecht. Fluffy en lekker!
Nodig voor schuimomelet
2 personen – bereidingstijd 10 minuten
- 2 eieren
- 2 eetlepels suiker
- poedersuiker
- boter
- kersen, eventueel uit de vriezer
Zo maak je een schuimomelet
- Splits de eieren
- Klop de eidooiers met de suiker tot een schuimige massa
- Klop de eiwitten stijf
- Schep het eigeelmengsel door de eiwitten
- Smelt boter in een koekenpan en schenk het eimengsel erin
- Doe een deksel op de pan en laat op een heel laag vuurtje lichtbruin worden en de bovenkant wat gestold
- Verwarm ondertussen de kersen in een ander pannetje
- Schuif de omelet op een bord en vouw hem dubbel
- Bestrooi rijkelijk met poedersuiker en schep er de kersen bij