Koek, gebak en zoet

Blauwe bessen taartje

Wat doe je met restanten bladerdeeg en blauwe bessen op een zondagmiddag? Blauwe bessen taartje maken! Lekker gevuld met romige custard en natuurlijk de blauwe bessen er bovenop. De bessen zijn wat zuur als ze warm zijn maar de zoete custard maakt dat helemaal goed qua combi.

Blauwe bessen taartje

Nodig voor 6 blauwe bessen taartjes

  • Blauwe bessen
  • 6 plakjes bladerdeeg (volgende keer maak ik het zelf :-) )
  • 400 ml melk
  • 75 gram suiker
  • 35 gram custardpoeder (volgende keer maak ik het zelf :-) )

Keukengerei: muffinvorm van 6

 

Zo heb ik ze gemaakt

  • Verwarm de oven op 180º C
  • Laat het bladerdeeg ontdooien
  • Maak  de custard:
    – Suiker door de custardpoeder roeren met 3 eetlepels melk
    – De rest van de melk koken
    – Roer het custardmengsel door de kokende melk en laat 3 minuten koken
    – Laat afkoelen
  • Bestrijk een muffinvorm met boter
  • Bekleed de vorm met het bladerdeeg
  • Vul de bladerdeegbakjes voor  2/3 met de custard
  • De blauwe bessen leg je er bovenop
  • 20 minuutjes in de oven

Bedek de custard tijdens het afkoelen af met plastic folie, dan komt er geen velletje op

Angeli

Gezellig dat je komt kijken wat Angeli kookt! Als ik niet kook werk ik als content specialist of ik ben in mijn moestuin te vinden. Houd van alles wat met eten, koken en bakken te maken heeft dus ook het eten fotograferen. Heb je een recept gemaakt? Deel je ervaring dan door te reageren, leuk!

Dit vind je misschien ook leuk...