Een simpele cake maar dan met rozemarijn. Rozemarijncake, het klinkt vreemd om een tuinkruid in je cake te stoppen. Het muskusachtige aroma van de rozemarijn is een bijzonder contrast met het zoet van de vanille en het boterachtige van de cake. Er hoeft niet zoveel van in, de naaldjes van 1 takje zijn voldoende. Bij die hoeveelheid proef je het net. Doe er gerust meer in als je een echt uitgesproken smaak wilt. Bijzonder lekker! Heb je liever een gewone cake met fruit? Bekijk dan het recept eens van de sinaasappel- of appelcake. Of wat denk je van een frisse citroencake?
Nodig voor rozemarijncake
8- 10 personen – bereidingstijd 75 minuten
- 250 gram boter
- 200 gram suiker
- 3 grote eieren
- 300 gram bloem
- 12 gram bakpoeder
- 1 theelepel vanille-extract
- naaldjes van 1 takje rozemarijn, klein gehakt maar niet al te fijn
- 5 eetlepels melk
- 1-2 eetlepels suiker
Rozemarijncake maken
- Verwarm de oven voor op 170ºC
- Roer de boter romig met de suiker en blijf roeren tot het mengsel bleek, glad en luchtig is
- Klop er 1 voor 1 de eieren door met na elk ei een lepel bloem
- Spatel de rest van de bloem door het beslag en ten slotte de rozemarijn
- Verdun het beslag met de melk tot een dik vloeibaar beslag
- Bekleed het cakeblik met bakbapier en stort het beslag er in
- Strooi een beetje suiker over het beslag en bak de cake 60 minuten in de oven
- Prik met een breinaald in de cake en controleer of deze er schoon en droog uit komt
- Laat de cake op een rooster afkoelen en wikkel in folie tot je hem gaat eten
Bron: Nigella Lawson – de goddelijke huisvrouw