Lunch

Banaan-kokos pannenkoekjes

Perfect als ontbijt,  snack tussendoor of lunchhapje zijn banaan-kokos pannenkoekjes. De pannenkoekjes zijn zonder bloem en toegevoegde suiker. Doordat je banaan gebruikt krijg je al voldoende natuurlijke suikers binnen. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en ze zijn ook nog eens glutenvrij. Kinderen zijn er dol op!

Lekker om er vers fruit bij te eten zoal blauwe bessen, aardbeien of druiven. Aangezien ik nog een heleboel heerlijke druiven in de tuin heb hangen kies ik die dus. In dit recept gebruik ik kokosolie. Deze smaakt helemaal niet naar kokos maar is beter dan boter en je kunt het nog meer verhitten vanwege de onverzadigde vetzuren.

recept banaan-kokos pannenkoekjes

Nodig voor banaan-kokos pannenkoekjes

10 stuks

  • 3 rijpe bananen
  • 50 gram kokosrasp
  • 4 losgeklopte eieren
  • 1 theelepel kaneel
  • 150 gram fruit
  • 2 theelepels kokosolie

Banaan-kokos pannenkoekjes maken

  • Prak de bananen met een vork fijn
  • Voeg de kokosrasp en de eieren toe en roer goed door elkaar
  • Verwarm de kokosolie in een koekenpan op een middelhoog vuur
  • Schep 2-3 eetlepels van het beslag per pannenkoekjes. Je kunt er 4 tegelijk bakken.
  • Bak ongeveer 2 minuten goudbruin en keer om als de bovenkant niet helemaal vloeibaar meer is
  • De andere kant bak je ongeveer nog 1 minuut
  • Stapel ze op en strooi er nog wat geraspte kokos en kaneel overheen
  • Minder gezond maar wel lekker is om er wat stroop overheen te schenken.

Bron: Jamie Magazine en Foodies

Angeli

Gezellig dat je komt kijken wat Angeli kookt! Als ik niet kook werk ik als content specialist of ik ben in mijn moestuin te vinden. Houd van alles wat met eten, koken en bakken te maken heeft dus ook het eten fotograferen. Heb je een recept gemaakt? Deel je ervaring dan door te reageren, leuk!

Dit vind je misschien ook leuk...