Clafoutis met kersen, au cerise dus. Best een chique naam voor een simpel gerecht. Het is een Frans gerecht uit Limousin en Auvergne en in die streken altijd gemaakt met kersen maar in de rest van Frankrijk wordt ook wel ander fruit gebruikt. Het is een nagerecht dat je lauwwarm eet. Het is in mijn ogen gewoon een dikke pannenkoek met kersen. De smaak valt of staat met de kwaliteit van de kersen. Die van mij waren wat minder zoet waardoor ik de clafoutis vlak van smaak vond. Smaken verschillen natuurlijk. Ik was niet om van dit gerecht, eerlijk is eerlijk.
Nodig voor clafoutis met kersen
- 500 gram verse kersen, eerst ontpitten!
- 2-3 eetlepels Kirsch, eventueel
- 75 gram suiker
- 125 gram bloem
- 3 eieren
- 250 ml melk
- beetje zout
- poedersuiker om de clafoutis mee te bestrooien
Zo maak je de clafoutis met kersen
- Verwarm de oven voor op 175º C
- Ontpit de kersen en doe ze in een bakvorm. Let op, geen springvorm want dan loopt alles eruit. Gebruik een aan de onderkant dichte vorm
- Doe de kersen in de bakvorm
- Maak een beslag van de suiker, bloem, eieren, mel en zout
- Schenk het beslag over de kersen
- Zet de vorm in de oven en bak ongeveer 45 minuten
- Laat ietsje afkoelen, haal uit de vorm en bestrooi met poedersuiker
Tip: ook lekker met een bolletje vanille ijs