Proef de zomer, gegrilde kip met basilicumpesto. Een gebruikelijke pesto maar dan met macademianoten. Lekker licht gerechtje en heel snel klaar. Het komt uit Gezond Eten van vorige maand. Leuk eetmagazine trouwens. Vol met lichte en gezonde recepten. Ik hab eerst een proefabonnement maar heb het omgezet.
Nodig voor gegrilde kip met basilicumpesto
- 25 gram verse basilicum
- 30 gram peterselie
- 30 gram parmezaanse kaas
- 35 gram macademianoten
- 1 teentje geperste knoflook
- 600 gram aardappels, geschild en in dikke plakken
- 4 kipfilets
- 2 eetlepels limoensap
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 250 gram champignons, gehalveerd
Gegrilde kip met basilicumpesto
- Maal de verse basilicum met de peterselie, kaas, macademianoten en de knoflook fijn in een keukenmachine
- Voeg langzaam de olijfolie toe en maal nog ongeveer 1 minuut
- Doe er 3-4 eetlepels warm water bij en maal nog 2 minuten tot een gladde pesto
- Breng op smaak met zout en peper
- Kook de aardappels 5 minuten in een pan met ruim kokend water. Giet af
- Verwarm de olijfolie in een grillpan op middelhoog vuur
- Gril de kipfilets 5 minuten per zijde tot de filets gaar zijn
- Haal uit de pan en breng op smaak met zout en peper
- Besprenkel met limoensap
- Gril de aardappels tot ze lichtbruin zijn
- Gril de paprika, de courgette en de champignons in kleine porties
- Verdeel de aardappelschijfjes over 4 borden
- Snijd de kipfilets in plakken en verdeel over de aardappelschijfjes
- Verdeel de pesto over de kip en leg de serveer met de gegrilde groenten
Lekker met groene asperges of snijbonen