Als de kooktijdschriften waar ik onlangs op geabonneerd ben op de deurmat liggen als ik thuiskom van mijn werk dan word ik daar erg blij van. In de nieuwe Gezond Eten staan altijd hele, de naam zegt het al, gezonde recepten. Het staat ook vol met recepten in de rubriek Stressen rond Zessen. Allemaal voedzame en vooral snelle gezonde maaltijden. De bonen tonijnsalade wordt aangegeven als lunchgerecht maar wij aten de salade op een warme zomeravond. Lekker buiten eten in de avondzon. Als het een beetje meezit dat het om ons heen wat rustig is kunnen wij heerlijk genieten in de achtertuin. Er komt bij deze bonen tonijnsalade geen vet aan te pas en is binnen 5 minuten klaar. Komt dat even goed uit!
Nodig voor bonen tonijnsalade
2 personen – bereidingstijd 5 minuten
- 150 gram bruine bonen uit blik, uitgelekt
- 150 gram witte bonen uit blik, uitgelekt
- 2 eetlepels zongedroogde tomaatjes, ik gebruikte die half gedroogde
- 2 romatomaten, ik gebruikte een handjevol verschillende kleuren kerstomaatjes
- 2 stengels bleekselderij in stukjes
- 1 komkommer in blokjes
- 1/2 avocado in blokjes
- 200 gram tonijn uit blik, uitgelekt
- 50 gram rucola
- 50 gram bladspinazie
- 2 eetlepels balsamicoazijn
Deze bonensalade is zo makkelijk om te maken dat het geen verdere uitlegt nodig heeft. Meng alles met elkaar op de balsamicoazijn na want die sprenkel je over de gemengde salade. Makkelijker kan haast niet…..
Bron: Gezond eten, juli 2015