Lekker picknicken in je vakantie of gewoon lekker lunchen op je balkon of in je achtertuin? Dan heb ik nu een superlekker gevuld broodje voor je! Ciabatta gevuld met asperges en gerookte kip.
Snel nog even asperges kopen
Nog een paar dagen duurt het aspergeseizoen dus je kunt nog even je slag slaan bij de boerderijwinkel. Tegenwoordig hebben die aspergetelers van die handige automaten waar ze asperges, aardbeien en bijvoorbeeld aardappels aanbieden. Heel handig als je na sluitingstijd nog even wat moet halen. De asperges die je uit de automaat haalt zijn meestal als geschil en verpakt in plastic. Ikkoop altijd ongeschilde want van die schillen kun je lekkere aspergesoep maken.
Het recept van het gevuld ciabattabrood heb ik uit een aspergeboekje dat ik ooit van de aspergeteler heb gekregen bij mijn aankopen. Een boekje met echt heel eenvoudige en lekkere recepten. Dit heerlijke broodje ziet er ook nog eens heel mooi uit door de laagjes die je maakt van de vulling.
Nodig voor ciabatta met asperges en gerookte kip
4 personen (lunch) of 2 personen (lichte avondmaaltijd)
- 300 gram witte asperges
- 200 gram gerookte kipilet
- 3 eetlepels (citroen)mayonaise
- 1 theelepel kerriepoeder
- 2 eetlepels versgehakte peterselie
- 1 ciabatta, al dan niet zelf gebakken
Zo maak je het gevulde ciabattabrood
- Schil de asperges en snijd de houtachtige uiteinden eraf
- Kook de asperges beetgaar 10 minuten, zet het vuur uit en laat nog 5 minuten in het water staan
- Schep de asperges uit de pan en spoel onder koud water af
- Snijd de kipfilet in plakjes en had de peterselie fijn
- Meng mayonaise met het kerripoeder en een beetje van het kookvocht van de asperges
- Snijd het ciabatta brood op 1/3 aan de korte zijde door en hol het brood uit
- Vul het brood met de asperges, kip, kerriesaus en peterselie. Maak laagjes.
- Snijd het brood door afhankelijk van het aantal personen
Een stokbroodje vullen kan natuurlijk ook
De kip kan ook vervangen worden door ham of gebakken katenspek