Mijn pas aangeschafte bakblik moet natuurlijk wel gebruikt worden. Deze Zeeuwse knop leent zich heel goed voor Zeeuwse kruidkoek. Lekker met veel koekkruiden en stukjes gember. Waarom Zeeuwse kruidkoek? Gewoon omdat het in die vorm gebakken wordt. Voor de rest wijkt het recept niet veel af van andere kruidkoekrecepten. Hij is lekker!!!
Nodig voor Zeeuwse kruidkoek
- 50 gram boter
- 150 gram bruine basterdsuiker
- 1 ei
- 150 gram bloem
- 7 gram bakpoeder
- 5 gram zout
- 1 dl melk
- 25 gram koekkruiden
- 100 gram gehakte gember
Zo maak je Zeeuwse kruidkoek
- Oven voorverwarmen op 160º C
- Koekkruiden en bakpoeder door de bloem zeven
- Boter losroeren en zout, ei en suiker toevoegen
- Melk en botermengsel door de bloem roeren en luchtig kloppen
- Smeer een lage bakvorm in met boter en vul met het beslag
- Kruidkoek afbakken in 1 uur