Blijft lekker, deze combinatie van vlees en vis. Een lekker Italiaans voorgerecht van vers gebraden fricandeau en tonijnmayonaise. Kant en klaar vlees kopen kan natuurlijk ook maar ietsje meer werk omdat het hele stuk eerst gebraden moet worden geeft toch een beetje extra. Doet het altijd goed als je gasten hebt!
Dit recept heeft al eerder op mijn blog gestaan, in de Kerstperiode, maar dat waren de amuses. Nu heb ik het als voorgerecht gemaakt.
Nodig voor vitello tonnato
- 1 klein blikje tonijn (80 gram)
- 6 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel uitgelekte kappers
- 5 takjes peterselie (blaadjes fijngesneden)
- 300 gram kalfsfricandeau
- Peper en zout
Zo maak je de vitello tonnato
- Als je kalfsfricandeau aan een stuk koopt braad deze dan met peper en zout in olijfolie even aan
- Zet de pan in de oven en bak 20 minuten op 180º C en laat afkoelen
- Laat de tonijn uitlekken en doe in een hoge kom
- Voeg mayonaise, kappertjes, peper en zout en de helft van de peterselie toe
- Pureer met de staafmixer tot een gladde saus
- Snijd de fricandeau in dunne plakjes en verdeel over de toastjes
- Bestrijk met de tonijnmayonaise en bestrooi met de rest van de peterselie
- Versier met wat rucola