Waarom zou je zelf de typisch Nederlandse rundervink maken als je die zo bij de slager kunt kopen? Nou gewoon omdat ik zin had in een rundervink en toch gehakt en rookvlees in huis had. Voordeel is dat je het gehakt kunt kruiden zoals je zelf lekker vindt. Moeilijk is het trouwens ook niet, dus vanaf nu kun je een rundervink lekker zelf maken!
Nodig voor 2 rundervinken
- 250 gram gehakt
- 1 eetlepel cayennepeper, mag ook minder maar ik wilde lekker pittig
- 1/2 eetlepel paprikapoeder
- 1/2 eetlepel knoflookpoeder
- zout
- 6 plakjes rookvlees
- boter
- 1 eetlepel tomatenpuree
- scheutje Worchestersaus
Rundervinken zelf maken
- Kneed de kruiden en het zout stevig door het gehakte
- Rol er ovalen van, als kroketjes
- Bekleed de ovalen met het rookvlees
- Bak in boter op een laag vuur gaar
- Haal de vinken uit de pan en roer voor de jus de tomatenpuree en de Worchestersaus door het overgebleven vet in de pan
Lekker met gebakken krieltjes en boontjes of roodloof salade