Roodloof is een kruising van radicchio (sla) met witlof. Roodloof eet je het beste rauw want met het verwarmen verdwijnt de rode kleur. Deze familie van de witlof is wat minder bitter en lekker in salades. Omdat ik verschillende smaken met elkaar in een salade wilde combineren deed ik er partjes mandarijn in voor het zure effect, geitenkaas voor het zoute, noten voor de bite en maakte ik de salade af met een zoete dressing van honing en balsamicoazijn.
Nodig voor roodloofsalade
2 personen – bereidingstijd 10 minuten
- 6 stronkjes roodloof
- 2 mandarijnen
- 2 eetlepels hazelnoten of walnoten
- geitenkaas
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel rode balsamicoazijn
- 1 theelepel honing
- peper en zout
Zo maak je de roodloofsalade met geitenkaas en hazelnoten
- Snijd de uiteinden van de stronkjes roodloof
- Snijd de stronkjes doormidden en verwijder de harde bittere kern
- Snij de roodloof in de lengte in dunne reepjes
- Schil de mandarijnen en snijd partjes met een scherp mes
- Meng mandarijen en noten door de salade
- Meng voor de dressing de olijfolie, azijn en honing goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper
- Schenk de dressing door de salade en verdeel de geitenkaas in stukjes eroverheen