Serveer eens een eitje bij de koffie! Wedden dat je verraste gezichten krijgt? Wie krijgt er nu een ei bij de koffie? Een eierkoekje gebakken in een ei! Ja je leest het goed. Het is een geweldig idee voor Pasen. Je kunt er eindeloos mee variëren maar het is wel even een handigheidje. Ik deed het voor het eerst maar het was toch meteen gelukt. Het plaatje zag ik op Pinterest en ben natuurlijk verder gaan zoeken. Op Youtube kun je er ook filmpjes van vinden. De meesten doen het met cakebeslag maar ik vulde de eieren met eierkoekbeslag. Volgende keer ga ik variëren met een klein stukje appel, kaneel en cakebeslag. Ook met chocoladecake is natuurlijk het verrassingseffect groot. Laat je nietswetende gasten maar beginnen met pellen, wedden dat het een fotomomentje oplevert?
Eitje!
De eieren laat je eerst leeglopen door een klein gaatje waardoor je straks het ei gaat vullen. Splits het eiwit van het eigeel want dan kun je van het eiwit nog iets anders maken zoals pavlova of meringuenestjes voor pasen.
Dit heb je nodig voor eierkoek in een ei
- Eieren natuurlijk, zoveel je er wilt maken
- Een metalen prikker of schaar met een scherpe punt
- Aluminiumfolie
- Muffinvorm (niet persé maar wel handig)
- Eierkoekbeslag
Zo maak je de eierkoek in een ei
- Verwarm de oven op 180º C
- Zet 2 schaaltje klaar om het eiwit en de dooier op te vangen
- Prik voorzichtig een gaatje in de bovenkant of is het de onderkant? van een ei
- Breek voorzichtig wat randjes af naar buiten toe om het gaatje wat groter te maken
- Houd het ei op zijn kop en het eiwit loopt er vanzelf uit
- Als het eiwit eruit is dan prik je de dooier door en laat deze in het andere schaaltje lopen
- Doe dit met alle eieren
- Spoel de lege eieren om onder de kraan en leg in een grote schaal
- Schenk gekookt water met wat zout bij de eieren. Zo spoelen ze mooi schoon en wordt de schaal minder poreus door het zout
- Laat de eieren een half uurtje in het water, haal ze er dan uit en laat uitlekken op keukenpapier
- Maak van aluminiumfolie propjes of nestjes in elke uitsparing van de muffinvorm
- Zet de eieren met het gat naar boven rechtop in de aluminiumfolie
- Maak het eierkoekbeslag, je kunt daar een deel van de dooiers en eiwitten van de leeggeschonken eieren voor gebruiken. Let op je hebt altijd beslag over.
- Doe het beslag in een spuitzak met een kleine mond en spuit het in de eierschaal. Let op, vul het ei maar voor de helft omdat het deeg nog gaat rijzen
- Zet de eieren in de oven en bak 15-20 minuten
- Serveer het ei met het gat naar beneden in een eierdopje
Eitje!
Ik maakte er 4 en heb alle dooiers en eiwitten gebruikt voor de eierkoeken. De rest van de hoeveelheid ingrediënten van de eierkoeken natuurlijk wel aangepast. Uiteindelijk had ik dus 4 eieren en ook nog eens 6 grote eierkoeken.
Je kunt ook de eieren met cakebeslag vullen