Vlees

Bieflapje met rucola en citroen

Al zoekend naar een gerecht met een laag koolhydraten gehalte en kwam ik al snel uit op bieflapjes met rucola en citroen. De eenvoud op zijn best. Werkelijk binnen 10 minuten op tafel. Je hebt maar weinig waarvan de kwaliteit smaakbepalend is. Olijfolie wordt wel royaal gebruikt dus zorg ervoor dat je een goede kwaliteit hebt.

Bieflapje met rucola en citroen

Nodig voor bieflapjes met rucola en citroen

2 personen – bereidingstijd 10 minuten

  • 2 mooie bieflapjes
  • 2 eetlepels olijfolie + extra voor de smaak
  • 1 eetlepel majoraan of anders oregano
  • Handje rucolablaadjes
  • Geraspte schil van 1 citroen
  • 1 grote chilipeper (hoeft niet persé)
  • 2 partjes citroen
  • peper en zout

Zo maak je het

  • Bestrooi de bieflapjes met peper en zout en bestrijk beide zijden met olijfolie
  • Verhit een grillpan en bak het vlees aan elke kant  minuut
  • Meng in een kom de majoraan, zout, peper en olijfolie
  • Meng in een kom de rucola met citroenrasp, chilipeper, olijfolie en zout en peper naar smaak
  • Bestrijk het vlees met de majoraanolie
  • Leg ze op twee borden en leg de rucola er bovenop

Ik heb er nog een paar gefrituurde minimozzarella erbij geserveerd. Dat zijn natuurlijk wel koolhydraten omdat ze eerst door de bloem en paneermeel zijn gehaald voor de gefrituurd werden

Lekker met zoete aardappelpuree of een gepofte zoete aardappel

Angeli

Gezellig dat je komt kijken wat Angeli kookt! Als ik niet kook werk ik als content specialist of ik ben in mijn moestuin te vinden. Houd van alles wat met eten, koken en bakken te maken heeft dus ook het eten fotograferen. Heb je een recept gemaakt? Deel je ervaring dan door te reageren, leuk!

Dit vind je misschien ook leuk...