Er zijn tijden dat ik helemaal geen bananen eet of er aan denk om ze te kopen. Maar dan opeens heb ik ze weer gevonden en eet ze weer een hele periode. Gewoon omdat het makkelijk is om mee te nemen voor mijn werk en te eten zonder het geklieder van een sinaasappel eten boven mijn toetsenbord. Die hang naar bananen is ook weer rap over en blijven er weer eigenlijk te rijpe bananen in de fruitschaal liggen. Voor mij moeten ze altijd een bite hebben en een beetje groen zijn. Die melige exemplaren zijn niet aan mij besteed. Omdat het zonde is om ze weg te gooien maak ik er een toetje van. Bananenchocolademousse of chocoladebananenmousse. Is dat één woord? Maakt niet uit, er zit chocolade in en banaan. Wel in 1 woord geweldig! Het recept is voor 2 personen, wil je meer vermenigvuldig dan de hoeveelheden.
Dit heb je nodig voor bananenchocolademousse
2 personen – bereidingstijd 25 minuten – wachttijd minimaal 1 uur
- 50 gram chocolade
- 2 lange vingers
- 2 rijpe bananen
- sap van een halve sinaasappel
- 100 mililiter slagroom
- zakje vanillesuiker
Zo maak je de bananenchocolademousse
- Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker
- Smelt de chocolade au-bain-marie
- Doop de lange vingers in de chocolade en laat rusten
- Pureer de banen en roer het sinaasappelsap erdoor
- Roer voorzichtig de gesmolten chocolade door de bananenpuree
- Voeg, op een beetje voor de garnering straks na, de slagroom toe en roer dit er voorzichtig doorheen (vouwen)
- Verdeel de mousse over leuke glazen en zet ze minimaal 1 uur in de koelkast
- Steek net voor het serveren de lange vingers in de mousse en een toefje slagroom