Een frittata is een gerecht uit Italië. Het is eigenlijk uit armoede ontstaan. Het is heel simpel, je kijkt in je koelkast wat je nog hebt liggen en binnen no time heb je een frittata. Een grote of zoals ik altijd doe, een paar kleintjes. Zo raak je snel door restjes groenten, vlees of aardappels heen.
Leef je uit met ingrediënten
Maak lekkere combinaties zoals tomaatjes, paprika en salami of aardappelschijfjes, rozemarijn en knoflook of rode peper met paprika’s en ui. Leef je uit! Vet wat vormpjes in met een beetje olie. Je kunt cupcakevormpjes gebruiken en taartvormpjes. Wat jij wilt.
- Verdeel de vulling over de vormpjes
- Klop wat eieren los met een beetje melk en schenk het op de vulling.
- Bak in 15-20 minuten in de oven op 180°C krokant en goudbruin.
- Laat ze afkoelen voor je ze uit de vorm haalt.
Ook lekker bij de borrel als hapje.