Oeioeioei wat lekker. Chocolade!! Eerlijk is eerlijk, deze brownies zijn niet wat je noemt gezond of maar een beetje verantwoordt, nee dat niet, maar o zo lekker. Af en toe mag dat best. Niet die kant en klare mixen die je tegenwoordig overal kunt kopen maar gewoon lekker zelf maken. Dan weet je in ieder geval wat erin zit. Ik schrok me rot deze week. Je kunt tegenwoordig ook al vloeibare cakemix kopen. Alleen maar in een vorm gieten en bakken. Moet niet gekker worden. Maar ik dwaal af. Chocoladefans onder ons moeten écht deze brownies eens bakken. Het recept is van onze zuiderbuur Jeroen Meus.
Nodig voor deze overheerlijke brownies
- 250 g boter, ja echt!
- 200 g pure chocolade
- 4 eieren
- 300 g suiker
- 60 g bloem
- 80 g cacaopoeder
- 1 theelepel bakpoeder
Zo maak je de brownies
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Zet een pan water op een matig vuur en hang er een schaal in die het water net niet raakt
- Doe de chocolade en de boter in die schaal en verwarm au-bain-marie tot alles gesmolten is
- Breek de eieren in een grote schaal en klop de eieren luchtig en schuimig met een mixer of keukenmachine
- Voeg de suiker toe en meng alles tot je een schuimig mengsel krijgt
- Zeef de bloem, samen met het cacaopoeder en het bakpoeder in een schaal
- Schenk het mengsel van de gesmolten chocolade en de boter bij de eieren
- Voeg nu de gezeefde bloem met cacao en bakpoeder toe en meng goed
- Neem een gewone ovenschaal en boter de bodem en de randen van de schaal even in. Bedek de bodem en de randen met een vel bakpapier. De boter zal ervoor zorgen dat het papier aan de schaal blijft plakken.
- Schenk het chocoladebeslag in de ovenschaal. Strijk het glad
- Bak ongeveer 20 minuten in de oven
- Laat het gebak goed afkoelen. De binnenkant van de brownies moet zacht en vochtig zijn.
- Snijd de randjes van het afgekoelde gebak
- Met een broodmes snijd je vierkantjes van het gebak
Probeer hier maar eens vanaf te blijven!