Nodig voor 1 persoon
- 1 eetlepel suiker
- 1 eetlepel wittewijnazijn
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 1/2 theelepel grove mosterd
- 1/2 appel
- 100 g witte kool (zak 300 g, biologisch)
- 1 krop romainesla
- 125 gram gerookte forelfilet
- 4 grote augurken, fijn gesneden
- 1/2 avocado in plakjes
Gerookte forelsalade
- Doe de suiker met 1 eetlep water in een pannetje
- Breng aan de kook en laat karamel kleuren
- Neem de pan van het vuur en 2 minuten afkoelen
- Schenk de azijn erbij en roer goed door. Als de karamel stolt dan zet je de pan weer op het vuur en roer tot de karamel gesmolten is
- Voeg al roerend de olie toe en schenk de dressing in een grote kom
- Laat 5 minuten afkoelen en voeg dan de mosterd, peper en zout toe
- Snijd ondertussen de appel in dunne plakjes
- Doe de grofgesneden sla samen met de appel en avocado in de kom bij de dressing en meng goed
- Snijd de forelfilet in stukken en verdeel het met de augurken over de sla