Griekse spinazietaart met zalm en feta, spankopita heet dat. Wow, lekker! De combinatie van zalm en spinazie kende ik wel maar feta en olijven erbij is top! Officieel hoor je het met filodeeg te maken maar dat had ik niet meer in huis. Bladerdeeg kan natuurlijk ook maar dat is wel vetter. Maar ja, het smaakt er niet minder om.
Nodig voor spinazietaart
4 personen – 30 bereidingstijd
- 6 blaadjes bladerdeeg
- 25 gram zwarte olijven
- 75 gram feta
- 300 gram gerookte zalm, in stukjes
- 1 teentje knoflook
- 250 gram verse spinazie
- Rijst en kurmkuma of gele rijst
- Peper en zout
Zo maak je de spinazietaart
- Ontdooi de vellen bladerdeeg
- Verwarm de oven op 200º C
- Kook de rijst met 1 theelepel kurkuma in het kookwater
- Beboter de taartvorm.
- Bekleed de vorm met de vellen bladerdeeg
- Verdeel de gekookte rijst over het deeg.
- Was de spinazie en bak dit met knoflook heel kort aan in een pan totdat het wat geslonken is
- Verdeel de spinazie over de rijst
- Verdeel de zalm over de taart
- Verbrokkel de feta en verdeel deze samen met de olijven over de taart
- Breng op smaak met zout en peper
- Zet ongeveer 20 minuten in de oven
- Eet er eventueel een lekkere boerensalade bij