Goudgeel geroosterde knapperige aardappels zoals de Engelsen eten bij hun Sunday roast. Dat zijn roast potatoes, lekker en een variant op gewoon gebakken aardappels. Je kookt ze eerst kort, schud ze dan in de pan zodat ze een kruimige laag krijgen en daarna gaan ze de oven in. Zo krijgen ze een lekker knapperig korstje. Je kunt ook varieren met knoflook en rozemarijn.
Dit heb je nodig voor roast potatoes
4 personen – bereidingstijd 60 -120 minuten
- 1 kilo licht kruimige aardappelen
- 3 eetlepels olijfolie of archideolie
- Grof zeezout
Roast potatoes maken
- Verwarm de oven voor op 220º C
- Bestrijk een bakplaat met 2 eetlepels olie en verwarm mee
- Schil de aardappels en snijd doormidden, ze moeten ongeveer even groot zijn
- Kook de aardappels met zout 6-8 minuten
- Giet het water af, doe het deksel op de pan en schud stevig totdat de aardappels een kruimig randje krijgen
- Haal de bakplaat uit de oven en plaats op het gasfornuis, branders aan
- Leg de aardappels met de platte kant op de bakplaat en kwast de aardappels in met olie
- Zet het bakblik terug in de oven en bak de aardappels 45 minuten
Strooi er grof gemalen zeezout overheen en serveer direct