Nagerechten

Aardbeienmousse

Tijd voor weer een toetje. Vandaag een recept aardbeienmousse zelf maken. Aardbeien zijn in deze tijd van het jaar natuurlijk niet lekker, ze komen van ver en zijn erg duur. Als je afgelopen zomer lekkere Hollandse aardbeien hebt in gevroren dan kun je die daarvoor gebruiken. Aangezien ik dat niet heb gedaan gebruik ik bij gebrek aan beter voor mijn recept aardbeienmousse diepvriesaardbeien gewoon uit het vriesvak van de supermarkt. Het is natuurlijk niet de kwaliteit die je eigenlijk wilt maar het kan heel goed. Komende zomer maak ik het wel weer eens met verse aardbeien. Ik maak het voor 2 personen maar als je voor 4 maakt, verdubbel dan de ingrediënten. Laat de aardbeienmousse een paar uur opstijven in de koelkast. Ideaal dus om een dag van tevoren te maken.

Aardbeienmousse

Nodig voor aardbeienmousse (2 personen)

  • 250 gram (diepvries)aardbeien
  • 2 blaadjes gelatine
  • 75 ml slagroom
  • 5 blaadjes verse munt
  • 20 gram poedersuiker

Zelf aardbeienmousse maken

  • Leg de blaadjes gelatine 5 minuten in koud water
  • Laat als je gaat voor diepvriesaardbeien deze ontdooien
  • Pureer de aarbeien met de poedersuiker en de blaadjes munt
  • Haal de blaadjes gelatine uit het water en warm het in een pan op tot het vloeibaar is
  • Voeg de aarbeienpuree toe en meng tot de gelatine is opgelost
  • Laat afkoelen en klop ondertussen de slagroom
  • Schep de slagroom door de aarbeienpuree tot je een egale kleur hebt
  • Schenk de aarbeienmousse in mooie glazen of in een vormpje
  • Laat een paar uur in de koelkast opstijven
  • Dien op met een toefje slagroom en een blaadje mint

Angeli

Gezellig dat je komt kijken wat Angeli kookt! Als ik niet kook werk ik als content specialist of ik ben in mijn moestuin te vinden. Houd van alles wat met eten, koken en bakken te maken heeft dus ook het eten fotograferen. Heb je een recept gemaakt? Deel je ervaring dan door te reageren, leuk!

Dit vind je misschien ook leuk...