Ik wil al heel lang zelf pita broodjes maken maar het kwam er steeds niet van. Met pitabroodjes kun je zo ontzettend veel. Vul ze met met vanalles en nog wat. Maak bijvoorbeeld broodje kip shoarma met lekkere zelfgemaakte knoflooksaus of vul met kaas en maak er een tosti van. Het recept dat ik gebruik is dat van Esmee. Erg leuk om te doen. Als ze eenmaal in de oven zitten zie je ze bol worden en dat is het moment dat ze gaar zijn. Ik moet zeggen dat die “rubberen” exemplaren uit een pakje van de supermarkt nooit meer bij ons in huis komen. Zien ze er niet mooi uit?
Nodig voor 6 pitabroodjes
- 580 gram bloem
- 340 gram water (Let op! In grammen!)
- 6 gram gist
- 60 gram honing
- 9 gram zout
- 40 gram olie (olijfolie of zonnebloemolie)
Zelf pitabroodjes maken
- Maak het deeg door bloem,water, gist en honing te mengen
- Laat 10 minuten rusten
- Kneed nu olie en zout door het deeg en kneed tot een lekker soepel deeg
- Maak er een bol van en laat in een met olie ingesmeerde kom 90 minuten onder vershoudfolie rijzen. Zorg dat ook op het deeg een laagje olie zit
- Verwarm de oven zo heet mogelijk. De mijne gaat tot 250º C. De bakplaat moet je ook meeverwarmen
- Haal het gerezen deeg uit de kom en maak er 6 bolletjes van
- Strooi wat bloem op je werkvlak en rol de bolletjes uit tot een rondje met een doorsnede van 16 cm
- Bak de pitabroodjes in de hele hete oven
- Als ze opbollen zijn ze klaar
- Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster