Met dit recept hoef je niet meer naar de Chinees, maak het zelf want het is veel gezonder en veel lekkerder. (en héél belangrijk: zonder vetsin!). Het is ook nog eens een super slank gerecht! Gebruik lekker veel verse groenten die je kort mee roerbakt zodat ze lekker knapperig blijven. Neem zoveel groeten als je wilt. Het is een groentegerecht dus de hoeveelheid maakt niet zoveel uit. Ik doe er trouwens ook een kipfiletje door maar het kan ook met garnalen runderreepjes. Bamboescheuten mogen niet ontbreken, dat geeft ook die typische geur aan het gerecht.
Nodig voor mijn versie van Tjap Tjoy
4 personen – bereidingstijd 20 minuten
- 1 winterwortel
- 1 stengel prei
- handje taugé
- kastanjechampignons
- 1 rode peper
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- peterselie
- stukje gember, 1 cm fijngehakt
- 1 klein blikje bamboescheuten
- 1/2 komkommer
- 2 kipfilets, in stukjes
- plantaardige olie
- Gemberpoeder
- Peper en zout
- Maïzena of aardappelzetmeel
- 2 groentebouillonblokjes
- 750 ml water
- zoute soyasaus
- Rijst
Zo maak je mijn Tjap Tjoy
- Kook de rijst gaar
- Snijd alle groenten in kleine stukjes
- Bak de knoflook en ui in olie lichtbruin in een braadpan of wok
- Voeg de stukjes kipfilet toe, bak ze gaar en schep ze uit de pan
- Bak in dezelfde olie alle groenten behalve de taugé en de bamboescheuten kort beetgaar (zéker niet te gaar want ze moeten knapperig blijven)
- Voeg de bamboescheuten en een scheut soyasaus naar smaak
- Voeg water en bouillonblokjes toe
- Verwarm de taugé mee
- Breng op smaak met peper, zout en een snufje gemberpoeder
- Bind met maïzena of aardappelzetmeel