Koolsalade of Coleslaw is altijd lekker bij een barbecue, op een broodje of als bijgerecht bij een hoofdmaaltijd. Het is een heerlijk frisse, ietsje zoete rauwkost van verse witte kool, wortel en een romige dressing. Je kunt er lekker fris geraspte appels in doen of rozijntjes. De dressing bevat mayonaise of een mengsel van yoghurt en mayonaise. Sommigen doen er karnemelk doorheen.
Dit heb je nodig voor eenvoudige koolsalade
- 1 winterwortel
- 1 kleine witte kool
- 1/2 kopje yoghurt
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel witte balsamico-azijn
- 2 eetlepels rozijnen
- snufje kerriepoeder
Zo maak je de koolsalade
- Rasp de wortel en witte kool fijn en meng door elkaar in een grote schaal
- Maak de dressing van de yoghurt, mayonaise, azijn en kerriepoeder
- Meng de dressing door de salade en roer er wat rozijnen door
- Breng eventueel op smaak met peper en zout
Een geraspte appel er doorheen mengen is ook heel lekker
Je kunt ook yogonaise gebruiken in plaats van mayo en yoghurt