Ik heb pas geleden de zoet aardappel “ontdekt”. Eigenlijk is het helemaal geen aardappel maar een groente. Het is eerder een knolvormige wortel dan een pieper. Het is gezond, lekker, vult ook nog eens heel goed en isglutenvrij. Bevat vitamine A, C en B6, calcium, kalium en foliumzuur. O ja hij bevat weinig vetten en is vrij van cholesterol. Ik heb zoete aardappel al eens in een puree verwerkt. Nu ga ik hem poffen in de oven. Zoooo lekker! Het is zo simpel dat ik het haast niet uit hoef te leggen.
Nodig voor gepofte zoete aardappel
- 1 zoete aardappel per persoon
- plantaardige olie
- aluminiumfolie
Zo pof je de zoete aardappel
- Verwarm de over op 175º C
- Was de aardappel
- Droog af en smeer in met olie
- Prik er een paar keer in met een vork
- Pak losjes in aluminiumfolie
- Leg op een bakplaat in de oven en pof 30 tot 40 minuten
- Maak voorzichtig het pakketje open en snijd de aardappel open
- Prak een beetje de inhoud van de aardappel en breng op smaak. Ik deed dat met olijfolie en peterselie