Spinazie heb ik tot nu toe alleen maar gekookt en roergebakken gegeten, maar als een salade is ook zeker aan te raden. Gekookt vind ik spinazie het minst lekker. Ik houd niet zo van die watergroenten zoals ik ze altijd noem. Onder die categorie vallen voor mij ook gekookte witlof en gekookte andijvie. Rauw zijn deze groenten zoveel smakelijker dan gekookt. Deze salade met venkel is een topcombinatie en vooral als je er een lekker visje bij eet. Venkel was tot 2 jaar geleden de enige groente die ik echt niet lekker vond. Maar ja, smaken veranderen ook. Venkel kun je ook zowel gekookt als rauw eten. De anijssmaak is lekker fris en toch zeker rauw in een salade.
Nodig voor spinaziesalade met venkel
- 100 gram spinazie
- 1/2 venkel
- 1 zwarte olijven
- 3o gram geroosterde pijnboompitjes
- Voor de dressing:
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- 1o blaadjes basilicum
- 1 theelepel knoflookpoeder
- Peper en zout
Maak de spinaziesalade met venkel
- Verdeel de spinazie over 2 borden (of leg in een schaal)
- Snij de venkel in reepjes
- Snij de olijven doormidden
- Verdeel de venkel en olijven over de salade
- Snij de basilicum klein en meng in een schaaltje met de ingrediënten voor de dressing
- Schenk de dressing over de salade en strooi de pijnboompitjes erover.