Je kunt natuurlijk kant en klare pindasaus kopen en verdunnen met water of wat dan ook maar als je mijn blog al langer volgt dan weet je dat ik dat in ieder geval niet doe. Ik wil weten wat ik er in doe. Dit zit namelijk in de kant en klare versie:
“Water, 26% PINDA’S, suiker, sojasaus [water, SOJABONEN, zout, TARWE, conserveermiddel (E202)], azijn, weipoeder (MELK, LACTOSE), aroma’s (SOJA), raapzaadolie, gemodificeerd maïszetmeel, sambal [rode peper, zout, water, voedingszuur (azijnzuur), conserveermiddel (E210)], zout, gember, specerijen, stabilisatoren (sorbitol, E472e), conserveermiddel (E202), voedingszuur (melkzuur), zuurteregelaar (E325), emulgator (SOJALECITHINE), ui, kleurstoffen (paprika-extract, E150d), verdikkingsmiddelen (guarpitmeel, xanthaangom), antioxidanten (E306, E385)”…….
…..beetje veel, niet dan?
Je kunt pindasaus maken van pinda’s maar ook met pindakaas, dat is nog sneller maar ook in pindakaas zit meer dan alleen pinda’s. Ik maak hem met pinda’s.
Nodig voor pindasaus
…ietsje minder dan de kant en klare versie dus…..
- 50 g ongezouten pinda’s
- 1 spaanse peper
- 1 sjalotje
- 1 knoflookteent
- 1 dl kokosmelk
- 1 el suiker
- zout
Pindasaus maken
- Maal in een keukenmachine de pinda’s fijn met de rode peper, sjalotje en knoflook
- De dikke pasta die je nu hebt ga je dan een paar minuten bakken in wat olie
- Voeg de kokosmelk, suiker en zout toe
- Laat een paar minuten zachtjes pruttelen