Je kunt natuurlijk kant en klare pindasaus kopen en verdunnen met water of wat dan ook maar als je mijn blog al langer volgt dan weet je dat ik dat in ieder geval niet doe. Ik wil weten wat ik er in doe. Dit zit namelijk in de kant en klare versie:

“Wa­ter, 26% PIN­DA’S, sui­ker, so­ja­saus [wa­ter, SO­JABONEN, zout, TAR­WE, con­ser­veer­mid­del (E202)], azijn, wei­poe­der (MELK, LAC­TO­SE), aro­ma’s (SO­JA), raap­zaad­olie, ge­mo­di­fi­ceerd ma­ïs­zet­meel, sam­bal [ro­de pe­per, zout, wa­ter, voe­dings­zuur (azijn­zuur), con­ser­veer­mid­del (E210)], zout, gem­ber, spe­ce­rij­en, sta­bi­li­sa­to­ren (sor­bi­tol, E472e), con­ser­veer­mid­del (E202), voe­dings­zuur (melk­zuur), zuur­te­re­ge­laar (E325), emul­ga­tor (SO­JALECITHINE), ui, kleur­stof­fen (pa­pri­ka-ex­tract, E150d), ver­dik­kings­mid­de­len (gu­ar­pit­meel, xan­thaan­gom), an­ti­oxi­dan­ten (E306, E385)”…….

…..beetje veel, niet dan?

Pindasaus

Je kunt pindasaus maken van pinda’s maar ook met pindakaas, dat is nog sneller maar ook in pindakaas zit meer dan alleen pinda’s. Ik maak hem met pinda’s.

Nodig voor pindasaus

…ietsje minder dan de kant en klare versie dus…..

  • 50 g ongezouten pinda’s
  • 1 spaanse peper
  • 1 sjalotje
  • 1 knoflookteent
  • 1 dl kokosmelk
  • 1 el suiker
  • zout

Pindasaus maken

  • Maal in een keukenmachine de pinda’s fijn met de rode peper, sjalotje en knoflook
  • De dikke pasta die je nu hebt ga je dan een paar minuten bakken in wat olie
  • Voeg de kokosmelk, suiker en zout toe
  • Laat een paar minuten zachtjes pruttelen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.