Ik weet niet hoe het bij jullie is maar na de feest- en eetmaand gaan we in januari weer wat rustiger aan doen. Het was een heerlijke maand maar nu weer wat gezonder eten. Vandaag gaan we voor een lekkere waldorfsalade. In waldorfsalade horen walnoten. Laat ik daar van een collega een grote tas vol van hebben gekregen.
Waldorfsalade is een echte klassieke salade. Een heel simpel, gezond en snel te bereiden recept. Heerlijk als lunchgerecht maar ook als lichte avondmaaltijd. Traditioneel gemaakt met bleekselderij, appel, walnoten en mayonaise. De salade werd in 1893 voor het eerst geserveerd in het Waldorf-Astoria Hotel in New York. Daar komt de naam dus vandaan.
Nodig voor waldorfsalade
2 personen – bereidingstijd 10 minuten
- 2 stengels bleekselderij
- 1 stronk witlof
- 1 appel
- 1 gerookt kipfilet
- restjes winterwortel (niet perse maar die had ik nog)
- handje walnoten
- stukje knolselderij
- 2 eetlepels mayonaise, eventueel te vervangen door half mayo en half yoghurt
- 1 eetlepel krentjes
- een beetje citroensap
- peper en zout
Zo maak je de waldorfsalade
- Snijd de kip, bleekselderij, witlof, wortel en appel in kleine stukjes
- Rooster de walnoten in een droge hete pan, dan krijgen ze nog meer smaak namelijk
- Maak de dressing van de mayonaise, citroensap, peper en zout
- Mix alles door elkaar in een grote kom en strooi
- Leg wat rucola en ijsbergsla op een bord
- Schep de salade op de sla en strooi er wat krentjes over