In een tijdschrift van Elsevier 100 toprecepten vond ik dit heerlijke gerecht: lamscarré in een pistachekorst op Marokkaanse wijze. Er staat dat het een hoofdgerecht is maar ik vind het meer een voorgerechtje. Lekker mals, ziet er feestelijk uit dus ideaal voor Kerst.
Nodig voor dit heerlijke voorgerecht
2 peronen – bereidingstijd 45 minuten
- 400 gram lamscarré
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 eetlepel vloeibare honing
- 1 eetlepel gehakte pistachenoten
- 150 gram yoghurt
- snufje kaneelpoeder
- snufje komijnpoeder
- beetje limoensap
Zo maak je de lamscarré in een pistachekorst
- Verwarm de oven op voor op 160º C
- Braad de lamscarré aan alle kanten aan in warme olie
- Kruid met peper en zout en zet 10 minuten in de oven
- Haal uit de oven en verhoog de temperatuur tot 220º C
- Bestrijk het vlees met de honing en bestrooi met de pistachenootjes
- Druk de nootjes goed aan, ze moeten blijven plakken
- Zet nog 5 minuten in de oven
- Laat het vlees even rusten en maak ondertussen het yoghurtsausje
- Meng de yoghurt met kaneel, komijn, peper en zout
- Druppel er wat limoensap in, proef!
- Snijd de lamscarré in koteletjes en leg op de saus
- Ziet er mooi uit als de koteletjes rechtop blijven staan, was bij mij niet maar het smaakt er niet minder om!
Bron: Elsevier, 100 toprecepten