Pasta

Tagliatelle met walnotenpesto en paarse spruitjes

Paarse spruitjes? Ik had ze nog nooit gezien dus reden om ze te kopen. Ze zijn zoeter, hebben een nootachtige smaak en zijn veel milder dus kinderen zullen ze sneller lekker vinden dan de groene zusjes. Een ideale combinatie is met walnoten. Al zoekende naar een recept kwam ik op tagliatelle met walnotenpesto en paarse spruitjes uit. Klinkt goed, proberen dus. De paarse kleur verdwijnt als je ze kookt, je kunt ze beter roerbakken.
Tagliatelle met walnotenpesto

Nodig voor de tagliatelle met walnotenpesto en paarse spruitjes

4 personen

  • 150 g walnoten
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 1 theelepel oregano
  • ½ dl olijfolie
  • tagliatelle
  • 1 zak paarse spruitjes
  • 150 gram rookvlees in kleine blokjes (spek mag natuurlijk ook)
  • Parmezaanse kaas

Tagliatelle met spruitjes en walnotenpesto

  • Kook de tagliatelle en giet af maar bewaar het kookvocht
  • Maak de pesto door met een staafmixer  in een kom de walnoten, knoflook, oregano, olijfolie en een beetje van het kookvocht van de pasta te mengen.
  • Doe de pesto bij de tagliatelle en roer goed
  • Snijd de spruitjes doormidden
  • Bak het rookvlees of de spekjes in een pan en doe er de spruitjes bij
  • Roerbak de spruitjes nog zo’n 10 minuten
  • Doe de spruitjes en het rookvlees (spekjes) bij de tagliatelle
  • Serveer met parmezaanse kaas

Bron: Life4you

Angeli

Gezellig dat je komt kijken wat Angeli kookt! Als ik niet kook werk ik als content specialist of ik ben in mijn moestuin te vinden. Houd van alles wat met eten, koken en bakken te maken heeft dus ook het eten fotograferen. Heb je een recept gemaakt? Deel je ervaring dan door te reageren, leuk!

Dit vind je misschien ook leuk...