Ik werd onlangs getipt over Krollen. Krollen? Nooit van gehoord, wat zijn dat eigenlijk? Het is zijn anijsbroodjes die met Sinterklaas gegeten worden. Ze worden besmeerd met roomboter en belegd met een speculaasje. Het is een typisch anijsbroodje voor een delen in Noord Brabant. Het anijs geurt heerlijk als je ze aan het bakken bent. Het gekke is dat ik net 10 km van de plaats woon waar ze met Sinterklaas gegeten worden en ik heb er nog nooit van gehoord.
Wat heb je nodig voor 6 Krollen
- 350 gram tarwebloem
- 15 gram droge gist
- 7 gram zout
- 15 gram witte basterdsuiker
- 10 gram anijszaad
- 25 gram boter
- 220 ml melk
Zo maak je de Krollen
- Zorg dat alles op kamertemperatuur is
- Meng alles stevig en laat 20 minuten rijzen onder een doek
- Kneed nog eens door en verdeel het deeg in bolletjes van 60 gram
- Laat nu 15 minuten rusten onder een doek
- Rol het deeg in een lange rol en maak een Krol (rol het deeg op)
- Plaats de Krollen op bakpapier en laat met een doek erover nog 60 minuten rijzen
- Bak de Krollen 10-15 minuten op 230º C
Op een Krol hoort roomboter en een speculaasje