Sinds kort maakt de authentieke braadpan geregeld plaats voor een minivariant. Het is een originele manier van presenteren; iedere eter een eigen pannetje. Tegenwoordig zijn de schattige pannetjes te koop in verschillende kleuren. Het handige aan het maken van een ovenpannetje is dat je het gerechtje ruim van tevoren kunt voorbereiden en op het gewenste moment in de oven kunt schuiven. Dit gerechtje met spruitjes is lekker zacht van smaak met een beetje zout van de gerookte zalm. Een combinatie waar ik nooit aan gedacht heb maar heel goed kan!
Nodig voor de ovenschotel met spruitjes
- 450 gram schoongemaakte spruitjes
- 100 gram gerookte zalmfilet
- 20 gram boter
- 20 gram bloem
- 200 ml melk
- 1 theelepel mosterd
- peper en zout
Zo maak je het winterpannetje voor 4 personen
- Verwarm de ovengrill
- Kook de spruitje mete wat zout in 10 minuten
- Giet af en laat goed uitlekken
- Verdeel de spruitjes over 4 pannetjes en leg de plakjes zalm er op
- Smelt de boter in een pan , roer de bloem en gaar 1 minuut zonder te verkleuren
- Voeg scheutje voor scheutje de melk toe en roer goed tot een gladde saus
- Breng op smaak met peper, zout en de mosterd
- Verdeel de saus over de 4 pannetjes
- Gratineer 5 minuutjes onder de hete grill tot de saus goudbruin kleurt
Lekker met romige aardappelpuree
Vervang de zalm door gerookt makreelfilet
Geen pannetjes? Een grote ovenschaal kan ook!